39869237_464111754104441_764261504445841408_o

Școală de vară pentru olimpici și șefi de promoție, la UVT – Youth Elite

60 de elevi olimpici și șefi de promoție în liceele lor se vor reuni la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul școlii de vară Youth Elite, proiect derulat de UVT.

Elevii selectați vor avea posibilitatea să parcurgă un modul de orientare în carieră cu ajutorul platformei YTM.RO și să realizeze un stagiu de practică într-o companie din Timișoara, pentru a descoperi locul de muncă preferat. De asemenea, participanții vor lua un prânz cu un director de companie multinațională, vor parcurge un „treasure hunt” prin Timișoara și vor genera un proiect de impact pentru comunitatea timișoreană.

„Acești tineri sunt cei mai buni dintre cei mai buni. Ei au nevoie de sprijinul nostru pentru a se putea dezvolta și mai mult, pentru a valorifica tot ceea ce au învățat până în prezent. Stagiile de practică sunt extrem de importante, întrucât interacțiunea cu viitorii angajatori și orientarea în carieră pot reduce semnificativ riscul ca elevi foarte buni să-și rateze viitorul pentru că n-au ales meseria potrivită”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Youth Elite oferă o experiență inedită, bazată pe educația alternativă. Timp de o săptămână, tinerii fac cunoștință cu Timișoara, se bucură de activități practice cu impact social și află ce traseu profesional li s-ar potrivi, prin programe de orientare în carieră și discuții libere cu reprezentanți din diferite domenii.

Proiectul se va derula în perioada 2-9 septembrie. Ce interesați se pot înscrie aici: https://ytm.ro/ye. Termenul limită este 17 august.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email