mirabelbeograd

Semnarea Memorandului de Cooperare dintre Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitatea de Vest din Timișoara și Institutul pentru Securitate Națională și Internațională (INIS) din Belgrad

La invitația conducerii Institutului pentru Securitate Națională și Internațională (INIS) din Belgrad, astăzi a avut loc vizita la Belgrad a delegației Universității de Vest din Timișoara, condusă de rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, având ca obiectiv semnarea Memorandului de Cooperare cu INIS, un cadrul generic și un protocol de cooperare pentru dezvoltarea de programe și proiecte comune în domeniul Studiilor de Securitate.

Universitatea de Vest din Timișoara a dezvoltat, în cadrul Facultății de Știinte Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, un program masteral de Studii de Securitate Globală, singura ofertă specializată de studii în securitate din vestul României, cu o durată a sudiilor de doi ani. În cadrul demersurilor de extindere internațională a proiectelor asociate acestui program masteral, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării își dezvoltă parteneriate universitare și de cercetare în aria Balcanilor de Vest. În această etapă, colaborarea inițiată astăzi prin semnarea Memorandului de cooperare cu INIS completează sfera intereselor universitare deschise de către Universitatea de Vest din Timișoara prin Masterul de Studii de Securitate Globală. Facultatea de Știinte Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, a cărui decan, conf.univ.dr. Florin Lobonț, a semnat Memorandumul convenit cu institutul din Belgrad, a stabilit astfel un cadru instituțional de cooperare internațională în sfera studiilor universitare și a cercetărilor din domeniul securității globale.

Aflat astăzi la Belgrad, rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, a apreciat deschiderea cu care mediul universitar sârb își dezvoltă parteneriatele universitare, cât și preocupările academice în cercetarea domeniului securității internaționale. De asemenea, rectorul UVT a avut întâlniri și schimburi de idei în domeniul educației universitare și al cercetării științifice internaționale cu reprezentanți sârbi, în primul rând cu domnul Mladen Šarčević, Ministrul Educației, Științei și Dezvoltării Tehnologice din Serbia, alături de domnul prof.dr. Zoran Dragišić, Prodecan al Facultății de Studii de Securitate din cadrul Universității din Belgrad, ca și cu domnul prof.dr Vladimir Marinković, Vicepreședinte al Parlamentului Național al Serbiei și doamna prof.dr. Aleksandra Tomić, Președinte a Comisiei de Finanțe și Buget din Parlamentului Național al Serbiei.

Agenda discuțiilor cu reprezentanții sârbi a vizat dezvoltarea ariei programelor universitare internaționale, cercetarea științifică din domeniul științelor politice și relațiilor internaționale, cât și oportunitățile de schimburi și proiecte transfrontaliere la care mediile universitare român și sârb pot participa și coopera.

 

 

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email