ceipatrurectoriTM

Timișoara universitară. Un proiect susținut de rectorii celor patru universități timișorene

Dezvoltarea unei comunități prospere și a unui oraș modern sunt strâns legate de existența unei comunități universitare puternice.

Studenții, viitorii absolvenți, sunt cei care, prin entuziasmul, curajul și spiritul lor de inițiativă, oferă energia pe care se bazează această dezvoltare.

Rectorii celor patru universități publice din Timișoara, prof.univ.dr. Octavian Crețu – Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, prof.univ.dr. Florin Drăgan – Universitatea Politehnica Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea – Universitatea de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Cosmin Popescu – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, s-au întâlnit astăzi pentru a discuta premizele unor viitoare colaborări și a modului în care mediul universitar timișorean se implică în dezvoltarea și promovarea Timișoarei ca oraș atractiv pentru tineri și pentru investitorii din domeniile reprezentative pentru economia secolului 21.

Complementaritatea celor patru instituții de învățământ superior, calitatea cadrelor didactice și a studenților acestora, sunt argumente solide pentru impactul pe care îl vor avea acestea asupra evoluției comunității timișorene în ansamblu și a societății noastre, în general.

Procesul educațional și cercetarea, colaborarea interdisciplinară în echipe mixte, aplicațiile comune pentru finanțări naționale și europene au fost principalele puncte ale agendei discuțiilor purtate astăzi.

În perioada imediat următoare sunt prevăzute întâlniri la nivelul conducerilor celor patru universități, în urma cărora vor fi stabilite modul de organizare și acțiunile viitoare.

 

Prof.univ.dr. Octavian Crețu

Rector al Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara

Prof.univ.dr. Florin Drăgan

Rector al Universității Politehnica Timișoara

Prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea

Rector al Universității de Vest din Timișoara

Prof.univ.dr. Cosmin Popescu

Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara

 

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email