liberty-marathon-grafica-editia-2019-galerie-01

Universitatea de Vest pregătește a doua ediție a UVT Liberty Marathon

Universitatea de Vest pregătește a doua ediție a UVT Liberty Marathon

Când va avea loc și care sunt noutățile?

 

 

Timișoara – 4 aprilie 2019. Universitatea de Vest din Timișoara îi invită pe iubitorii de mișcare, sport și petrecere a timpului în aer liber la a doua ediție a UVT Liberty Marathon, care se va desfășura în 2 iunie cu aportul a peste 200 de voluntari. Peste 1500 de alergători din 15 țări sunt așteptați să ia parte la maratonul timișorean. Astfel, organizatorii își continuă misiunea de a susține și promova ideile libere, educația prin sport și un stil de viață sănătos și, nu în ultimul rând, cultivarea unui spirit independent, care aspiră necontenit la împlinire.

 

Cea de-a doua ediție a evenimentului sportiv se va desfășura sub sloganul Dare to run și se adresează atât alergătorilor experimentați, cât și tinerilor și copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei curse organizate. Flexibilitatea și adaptabilitatea au fost luate în calcul de organizatori, astfel încât să existe curse atât pentru cei care aleargă din plăcere sau doresc să își petreacă sănătos câteva zeci de minute alături de familie, cât și pentru împătimiții de alergat. Traseele propuse variază, de la 2 la 42 de km, oferind câte o cursă pentru fiecare tip de alergător. Mai multe informații privind cele patru categorii de curse – copii, cros, semimaraton și marathon precum și înscrieri pentru participarea la eveniment se realizează online, pe website-ul https://libertymarathon.uvt.ro/.

 

Ținând cont de atractivitatea tot mai mare pe care astfel de evenimente o prezintă și apetitul în creștere al timișorenilor pentru sport, a doua ediție a UVT Liberty Marathon își propune să aducă împreună 1500 de alergători. “Până în 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii și, sperăm, un magnet pentru întreaga regiune, ne propunem ca UVT Liberty Marathon să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii de sport, iar Timișoara să fie un punct important pe harta marilor maratoane urbane din țară, dar și din această parte a Europei”, întărește prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timișoara.

 

Dincolo de manifestarea sportivă propriu-zisă, UVT Liberty Marathon dorește să se implice activ în îmbunătățirea stilului de viață al timișorenilor, luptând împotriva sedentarismului și promovând un mod de viață alternativ. Un demers decisiv în acest sens îl reprezintă programul educațional pe care îl lansează începând cu acest an. Astfel, cea de-a doua ediție a UVT Liberty Marathon cuprinde o serie de conferințe care au invitați de prim plan, personalități active în dezvoltarea personală și promovarea unei vieți sănătoase. Seria conferințelor a debutat cu Andrei Roșu, primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente, câștigător al cupei mondiale de ultra-triatlon, proba de triplu Ironman, vice-campion al probei de cvintuplu Ironman și finisher al unui Deca Ironman – concurs care presupune parcurgerea a 38 kilometri de înot, 1800 kilometri de pedalat și 420 kilometri de alergare. Următoarea conferință va avea loc în 9 aprilie și o va avea ca invitată pe Dr. Lavinia Bratu, iar tema abordată este „Construiește-ți obiceiuri sănătoase și frumoase”, cu o dezbatere despre potențialul imens de care fiecare persoană dispune și modalitățile prin care acesta poate fi activat.

 

Parteneri: Cisco Networking Academy (sponsor eveniment), Dm drogerie markt România, Dechatlon și ZF (sponsori cursă), Orange, Profi, BCR, 4LED, GI group, Apiarium, Librăria La două bufnițe (sponsori premium), Kiss FM, TVR – Radio Timișoara (parteneri media), EBIG, ETA2U, Smartfit, OSUT, SightRunning (parteneri generici)

 

 

 

 

 

 

 

Despre UVT Liberty Marathon

 

UVT Liberty Marathon este o inițiativă a Universității de Vest, un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici, liberi. Este o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei competiții sportive. La prima ediție a evenimentului, au alergat peste 1200 de persoane, din peste 11 țări, iar premiile oferite au fost în valoare de 30.000 lei. Acestora li s-au alăturat 500 de susținători și peste 200 de voluntari au contribuit la buna funcționare a competiției.

 

Informații suplimentare se pot obține de la UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA

Coordonator eveniment: Ec. Dr. Laurențiu GEORGESCU

Telefon: 0740-015.030

E-mail: laurentiu.georgescu@e-uvt.ro

 

 

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email