blockchain

Universitatea de Vest Timișoara pregătește primul curs post-universitar de specializare în blockchain, dedicat formării în tehnologia blockchain

Blockchain – tehnologia care utilizează criptarea, generând un avans considerabil al Industriei 4.0, are potențialul de a se consacra în mai multe sectoare de business din România (industrie, energie, mediu, e-governance, security, supply chain etc.), dar și să atragă interesul tinerelor generații, încă de pe băncile facultăților.

Universitatea de Vest din Timișoara urmărește să fie în vârful marilor schimbări în societatea românească, deschizând noi orizonturi spre tehnologia de ultimă generație, precum este și în cazul blockchain, susținând implementarea de ateliere și module care să promoveze modele de bună practică.

După ce marți, 5 noiembrie 2019, Universitatea de Vest  din Timișoara a găzduit primul workshop de blockchain din vestul țării, concluziile specialiștilor și publicului prezent la eveniment au condus la concluzia utilității unui modul de pregătire post-universitară în domeniul tehnologiilor blockchain, pe care UVT se precocupă deja să îl implementeze.

Workshop-ul a reunit specialiști, antreprenori și cadre din mediul academic care au pus în discuție tehnologiile inovatoare într-o societate descentralizată, securitatea cibernetică și aplicațiile blockchain în educație.

Universitatea de Vest susține acest demers de cercetare și practică la Timișoara, devenind un hub inovativ, al cărui potențial industrial este exploatat din ce în ce mai mult de către giganții domeniilor IT și business.

„Rolul nostru, ca Universitate de top din vestul țării, este de a fi mereu adaptați la noile tendințe din sfera tehnologiilor revoluționare și de a forma viitorii specialiști și inovatori. Vrem să modelăm noi perspective, să devenim tot mai interesanți, ca universitate, pentru studenți foarte ambițioși și bine pregătiți, și chiar să deschidem noi oportunități de educație dezvoltând aici, la Universitatea de Vest din Timișoara, un nou câmp de cunoaștere și cercetare, cel al tehnologiilor blockchain.

Noile provocări de business au nevoie de suport educațional, cu ajutorul căruia pot să-și transforme achizițiile tehnologice și de cunoaștere în avantaje competitive. Se simte nevoia ca să răspundem așteptărilor din mediul de afaceri prin noi programe universitare, nișate pe aplicațiile de tip blockchain, aceasta este o direcție de cunoaștere, cercetare și inovare care este deja prezentă în marile capitale universitare din lume, iar această evoluție ne motivează și pe noi, pentru a iniția un curs post-universitar specializat în tehnologie blockchain”, declară prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Workshop-ul BLOCKCHAIN: APLICABILITATE ȘI INOVAȚIE ÎN MEDIUL BUSINESS a reunit peste 100 de participanți în cadrul UVT. Interesul pentru tehnologia blockchain este astfel confirmat prin interesul specializat exprimat de participanți.

Adoptarea tehnologiei blockchain ca reper în curricula educațională a Universității de Vest din Timișoara va fi inițiată la începutul anului 2020, când UVT va introduce primul curs post-universitar cu specializare în domeniul blockchain. Acest modul va fi predat de către ingineri specializați. Unul dintre aceștia va fi co-fondatorul proiectului Ethereum, Mihai Alisie, keynote speaker în cadrul workshop-ului de blockchain. Mihai Alisie crede că Timișoara are oportunitatea de a deveni un hub național și internațional pentru tehnologia blockchain și salută deschiderea UVT de a susține evenimente care doresc să arate noile tendințe tehnologice, oportunități de carieră și să educe tânăra generație.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email