AFis-Univibes-FINAL-02-724x1024

UNIVIBES UVT 2019 un mod inedit de a deschide anul universitar la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) se transformă și în această toamnă, prin evenimentele unice la care sunt invitați toți timișorenii, de diferite generații. UVT vă propune să participați, din nou, la ineditul festival organizat de studenții Universității de Vest, adresat însă tuturor timișorenilor, UNIVIBES UVT 2019.

Astfel, trei scene și mai multe ateliere de creație vor acapara spațiile instituției chiar în prima zi a anului universitar 2019-2020, în 28 septembrie, când comunitatea timișoreană este invitată la un eveniment unic și neconvențional – UNIVIBES UVT 2019.

Aflat la a treia ediție, UNIVIBES își propune să vă ofere o deschidere a anului universitar altfel, care să promoveze arta și cultura și să-i încurajeze pe studenți să fie creativi. Evenimentul va avea loc în spațiile exterioare și interioare ale UVT, după un concept european avansat de implicare și motivare a studenților, dar și de dezvoltare a legăturilor dintre mediul universitar și comunitatea locală.

Așadar, ediția UNIVIBES UVT 2019 va aduce în fața publicului timișorean și, în special, a studenților, în data de 28 septembrie 2019, concerte pe trei scene, ateliere de creație, expoziții sau proiecții de scurtmetraje. O varietate de genuri muzicale vor fi prezentate de artiștii invitați: rock, ska, funk, swing, jazz, folk, electro, drum’n’bass, totul pentru a garanta un început de an universitar deosebit.

Punctele culminante ale evenimentul vor fi asigurate de trupele [dunkelbunt] din Austria, Pannonia Allstars Ska Orchestra din Ungaria și byron, binecunoscuta trupă românească de rock alternativ. De asemenea, un număr însemnat de artiști timișoreni se vor afla pe scenele festivalului: Sonatic, A L L O V E R, Twisted Blue, Pământ, Emil Kindlein (în trio și alături de Daniel-Silvian Petre) sau Angel.

Scena principală a evenimentului, Rock’n feelings, amplasată pe terenul de sport de vizavi de sediul central al universității (bd. Vasile Pârvan nr. 4) îi va aduce în fața publicului, începând cu ora 18:00, pe A L L O V E R, tinerii-fenomen ai Timișoarei, continuând cu Sonatic, nebunii-frumoși ai orașului ce vor zgudui scena cântând despre iluzii și existența umană. Vor urma Pannonia Allstars Ska Orchestra, o trupă cu peste 15 ani experiență ce combină ska, jazz și funk, byron, unul dintre principalele nume de pe scena alternativă autohtonă, iar seara va fi încheiată cu un show electrizant al [dunkelbunt] live, ce combină ritmurile electronice cu cele swing și world music.

Pe scena Electric vibes, amplasată pe terenul de baschet din spatele universității, vor mixa, tot de la ora 18:00, Angel (Souledout), Bread & Butter (ABC), Teluric (Eating Records/Joule Imprint), Dragoș Ilici (sunrise).

Una dintre curțile interioare ale universității va fi gazda unui fusion de genuri jazz, folk & drum’n’bass, pe scena Drum’n’jazz. Seara va începe cu tinerii talentați de la Twisted Blue, tot de la ora 18:00, va continua cu două proiecte ale experimentatului Emil Kindlein (trio-ul său și reluarea colaborării cu solistul Daniel-Silvian Petre (Survolaj) după mai mulți ani), cu eclecticul proiect Pământ al lui Mircea Ardeleanu jr., încheindu-se cu un party drum’n’bass asigurat de Dalla, Jinx și Raver de la JawBreaker Crew.

Pe lângă numeroasele concerte, una dintre curțile interioare ale universității va fi dedicată atelierelor de creație organizate de artiștii de la AIA, seara lor încheindu-se cu un jam session la care orice tânăr talentat poate lua parte.

Mai mult, în Amfiteatrul „Ioan Mihai” de la parterul sediului central al universității vor rula toată seara proiecții de scurtmetraje de la Central European Film Festival.

 

Evenimentul UNIVIBES UVT 2019 este deschis tuturor participanților interesați și beneficiază de intrare liberă, tineri de toate vârstele, de la 6 la 66 de ani, fiind așteptați cu drag în spațiile artelor din acest festival organizat de UVT.

În cadrul evenimentului va fi amenajată și o zonă de food & drinks de unde vor putea fi achiziționate diverse produse alimentare și băuturi.

Partenerii evenimentului sunt: Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Aptiv, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și Asociația AIA.

Atașat acestui comunicat de presă puteți regăsi o prezentare detaliată a programului evenimentului și a tuturor artiștilor participanți.

 

UVT propune candidaților ce vin și din această toamnă un pachet de programe de studiu absolut simetric cu tot ce se oferă în principalele capitale ale educației din zona Europei Centrale și de Est, comparabil chiar cu multe dintre grilele școlilor superioare occidentale. Suntem în topul universităților din aria țărilor Noii Europe (cele 13 țări central și est-europene aderate la UE după 2004), iar această continuă perseverență și succesul pe care le demonstrăm încep prin chiar primirea noilor studenți, inclusiv prin evenimentul inaugural, în format artistic și de comuniune culturală, festivalul studențesc de muzică și arte performative ce are loc în ziua deschiderii anului universitar, așa cum se întâmplă și în universitățile din alte țări UE.

Festivalul UNIVIBES, aflat la a treia ediție în 2019, este, cu siguranță, unul dintre evenimentele importante ale vieții studențești din centrul universitar timișorean. Îi invităm să participe la evenimentul prin care UVT va marca deschiderea noului an școlar și pe alumni UVT care se află în Timișoara, în seara de 28 septembrie, dar și pe acei timișoreni ce sunt atrași de show-urile din program, de atmosfera aparte din spațiile acestui festival unic în țară. Iar noilor noștri studenți, vom avea ocazia să le spunem „Bine ați venit la UVT, în 2019!”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

 

 

 

 

Despre UNIVIBES UVT 2019:

https://www.facebook.com/events/667970827037731/

https://www.facebook.com/univibestm/

 

 

Contact coordonator festival:

Vlad Cherecheș, vlad.chereches@e-uvt.ro, 0744 587 222

 

 

 

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email