badge-globaluniversities-year

UVT câștigă teren într-un top mondial, cu domeniul Fizică

1 NOIEMBRIE 2018

UVT câștigă teren într-un top mondial, cu domeniul Fizică

Și în acest an, UVT este prezentă în Best Global Universities Subject Rankings 2019, cu domeniul Fizică, ocupând locul 287 la nivel mondial, din 600 de universități (în urcare cu 17 poziții față de clasificarea anterioară) și locul 2 la nivel național (din 4 universități).

Topul Best Global Universities by Subject reflectă performanţa cercetării universităţilor în 22 de domenii de studii şi are la bază analiza datelor bibliometrice din perioada 2012-2016, extrase din baza de date Web of Science, o platformă web care acoperă peste 18.000 din cele mai influente și mai importante reviste științifice din întreaga lume în domniile: științe, științe sociale, arte și umaniste.

Indicatorii de performanță ai rankingului sunt: reputația mondială (12.5%), reputația regională (12.5%), numărul publicaţiilor (15%), impactul citărilor (10%), numărul total de citări (15%), numărul de publicații regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (10%), procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (5%), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări în domeniul de referinţă (5%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări (5%), colaborarea internaţională (5%), procentul publicaţiilor cu colaborare internaţională (5%).

Best Global Universities este o clasificare realizată de US News & World Report din SUA ca răspuns la dorința tot mai mare a tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării şi oferă un ranking al universităţilor de top din lume în scopul de a-i ghida în alegerea celor mai potrivite. Clasificarea este realizată cu sprijinul Clarivate Analytics şi a fost publicată pentru prima dată în anul 2015.

Alături de UVT sunt prezente în această clasificare şi alte două universităţi comprehensive din Consorţiul Universitaria: Universitatea din București şi Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Informaţii suplimentare pot fi regăsite la: https://www.usnews.com/education/best-global-universities/search?country=romania&subject=physics&name

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email