Fillere2

UVT dă startul unui nou eveniment de referință pentru Timișoara – Liberty Marathon. Restricții în trafic pe durata evenimentului

Organizat de Universitatea de Vest, simbol al libertății individuale și al alegerilor care ne fac unici, maratonul Timișoarei va debuta în 2 iunie, sub sloganul Running Starts Inside.

Traseul, complet închis și izolat de traficul pietonilor și vehiculelor, se desfășoară pe o buclă cu lungimea de 4.2 km ce pornește din inima orașului, în fața Universității de Vest din Timișoara. Evenimentul sportiv va fi și o ocazie oportună pentru cei mai puțin familiarizați cu orașul de a descoperi obiectivele sale istorice și turistice.

IMPORTANT / Restricții în trafic pe durata desfășurării maratonului

Pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru siguranța participanților, traficul auto va fi restricționat pe traseul maratonului, acesta fiind gândit astfel încât sa aibă un impact minim asupra traficului rutier, oferind variante ocolitoare.

Astfel, traficul auto va fi restricționat pe străzile Vasile Pârvan, Cluj, Corneliu Coposu, Michelangelo, C.D. Loga, Mihai Eminescu, I.C. Brătianu, Traian Grozăvescu, Revoluției din 1989, Hector, Piața I.C. Brătianu (Punctele Cardinale), Piața Țepeș Vodă, Martin Luther, 9 Mai, Regele Ferdinand I, 16 Decembrie 1989, 20 Decembrie 1989 și Mihai Viteazu, în data de 2 iunie 2018, în intervalul orar 08:00 – 16:00. La intersecția bd. Michelangelo cu bd. C.D. Loga se va permite, în mod controlat, prin piloți de circulație sau polițiști rutieri / polițiști locali, ieșirea autovehiculelor care circulă pe bd. C.D. Loga spre bd. Revoluției din 1989.

Traseul poate fi vizualizat pe hartă, online, la https://www.plotaroute.com/route/561263.

UVT va utiliza voluntari pentru asigurarea tuturor intersecțiilor. De asemenea, Universitatea a informat toate instituțiile abilitate despre această manifestare (Poliția Locală, Jandarmeria,  Societatea de Transport Public Timișoara). În plus, informarea privind restricțiile va fi transmisă și firmelor mari de taximetrie din oraș, cu acces radio la mii de mașini.

Obiectivul pe termen mediu al Liberty Marathon este ca în anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. Astfel, se dorește ca Liberty Marathon să fie un vector pozitiv de imagine brandului de oraș și implicit brandului de țară, prin energia și entuziasmul participanților din întreaga lume.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email