20180719_140340

UVT, partener organizator al unuia dintre cele mai mari festivaluri de tehnologie din lume adresate tinerilor

În perioada 18-22 iulie 2018 are loc la Milano unul dintre cele mai mari festivaluri de tehnologie din lume, eveniment în cadrul căruia UVT este singura instituție de învățământ superior din România care are calitatea de partener organizator, alături de instituții prestigioase, precum Universitatea Bocconi din Milano sau Politehnica din Milano, și de mari companii avangardiste în domeniul tehnologiilor informatice.

Delegația Universității de Vest din Timișoara este formată din 50 de studenți, selectați de fiecare facultate. Aceștia participă la workshop-uri de prezentare a unor tehnologii de nouă generație, a unor modele noi de afaceri și iau parte la competiții cu premii consistente.

Evenimentul în cifre: 5 zile de festival, 24 din 24 de ore, 350 de speakeri, mii de participanți. Participanții rezidenți în marele centru expozițional Expo Fiera Milano pot purta zilnic un dialog activ cu companiile, instituțiile, comunitățile și universitățile prezente la eveniment. Tinerii studenți timișoreni prezenți  la eveniment interacționează cu invitații internaționali nu doar ca spectatori, ci sub formă de interlocutori interesați în a pune în discuție noile tehnologii și oportunitățile de business generate de acestea.

„Este o experiență unică, un câștig pentru studenții noștri. Noi, la UVT, am înțeles că educația nu se face doar în sala de curs. Este nevoie și de asemenea experiențe, dacă îți propui să dezvolți competențe care să facă diferența pe piața muncii, cât și în viața de zi cu zi. Nu degeaba spunem că la UVT construim cariere și formăm caractere”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Festivalul cuprinde cele mai noi tehnologii, în discuție fiind viitorul digital al lumii.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email