rur20

UVT se situează pe prima poziție, pe criteriul cercetării științifice, în rândul universităților românești prezente în ediția 2020 a Round University Ranking

Cele mai recente rezultate publicate de Round University Ranking, ediția 2020, evidențiază activitatea de cercetare derulată în Universitatea de Vest din Timișoara, fapt pentru care UVT a obținut cea mai bună clasare dintre universitățile românești în Research Rank (sub-topul dedicat zonei cercetării).

Prezenta ediție a rankingului include doar 6 universități din România, UVT menținându-și poziția în zona intervalului 601-700, ocupând poziția 672 dintr-un total de 829 de universități ierarhizate.

Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Activitățile de cercetare fac diferența dintre universitățile de top și celelalte instituții de educație superioară. Toate țările și toate comunitățile cu standarde ridicate ale calității vieții își structurează planurile de dezvoltare pe un eco-sistem ce are în centrul său o rețea de nuclee ale dezvoltării reprezentate de universitățile de cercetare și educație. Sunt convins că prin indicatorii buni, certificați și de Round University Ranking, caracteristici pentru programele noastre de cercetare, UVT contribuie la avansul orașului și zonei noastre. Universitatea de Vest demonstrează că este un real catalizator al resurselor întregii regiuni și joacă un rol de driver al dezvoltării în centrul universitar timișorean”, remarcă rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

 

Prezenta ierarhizare, publicată începând din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice şi scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc, dar şi prin interpretarea studiilor privind reputaţia academică.

În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente doar alte 2 universități din România, membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea din București.

 

Informaţii suplimentare pot fi regăsite la: http://roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world-2020, https://roundranking.com/methodology/methodology.html

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email