Saptamana verder-01

UVT = Universitate Sustenabilă. Săptămâna Verde la Universitatea de Vest din Timișoara

Din grijă și respect pentru protejarea mediului, Universitatea de Vest din Timișoara derulează cea de-a III-a ediție a Săptămânii Verzi în UVT, în perioada 4-10 iunie 2018. Ediția din acest an se desfășoară sub sintagma: UVT = Universitate Sustenabilă.Inițiativa valorifică și consolidează acțiunile legate de dezvoltarea durabilă din UVT, în vederea angrenării instituției în mișcarea internațională legată de dezvoltarea sustenabilă și a politicilor care reduc impactul antropic asupra mediului înconjurător.

Vor avea loc dezbateri, proiecții și ateliere de lucru pe teme precum problematica ecologică în contextul societății actuale, rolul istoricului în conservarea mediului, colectarea şi reciclarea electronicelor uzate, aplicarea principiului safe by design pentru obținerea de noi nanomateriale… și multe altele. De asemenea, va avea loc și o proiecție pe tema proiectelor de cercetare a mediului natural din perspectiva artistului vizual.

Miercuri, 6 iunie, va fi o zi fără maşini la UVT. Astfel, accesul autoturismelor în parcarea destinată angajaților Universității va fi închis, pentru a încuraja deplasarea la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

„Ne aflăm deja la ediția a treia. Am optimizat de fiecare dată activitățile, pentru a prelua cele mai noi teme din domeniu. Săptămâna Verde nu este nicidecum singura acțiune pe subiect, reducerea impactului asupra mediului fiind o preocupare principală a noastră. Este important ca întreaga comunitate să fie implicată în aceste demersuri, de aici și rolul acțiunilor desfășurate săptămâna aceasta”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Programul detaliat îl găsiți aici: https://www.facebook.com/events/260184861193448/

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email